środa, 7 sierpnia 2013

Życie ma smak w Singapurze

Singapur jest miastem smaków i aromatów, rządzi  nim namiętność do jedzenia.


Smith Street w Chinatown po rozstawieniu stołów zamienia się w restaurację pod gołym niebem

Egzotyczne owoce znane jako śliwki chińskie lub jagodziany - Rambutany. Mają pyszny orzeźwiający miąższ.

Dim sum to zestaw pierożków gotowanych na parze.

Zielona herbata to stały dodatek do każdego dania, co ciekawe jest darmowa więc można pić bez ograniczeń.

Satay to malajskie szaszłyki z drobiu, wołowiny lub ryby podawane z ostrymi sosami - najbardziej znane danie Azji Południowo - Wschodniej. Limonka i ostry sos to dodatek do potraw


Grillowana płaszczka


Sok ze świeżego kokosa polecany do picia w tropikach, jest jednym z najbardziej wartościowych naturalnych napojów.

Na szybką przekąskę przypieczone skrzydełka z kurczaka po hajańsku


Typowa singapurska hawker centre, przy najlepszych stoją ogromne kolejki

W Singapurze nie można zgłodnieć, liczne restauracje i knajpki są otwarte do rana.

Malajska zupa curry na bazie mleczka kokosowego 


Kantońskie żeberka wieprzowe w curry


Kopitiam - tradycyjna kawiarnia








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz